Adresa: Pašage Mandžića 93, 75000 Tuzla
Telefon: +387 35 258 267
Ponedjeljak, 22 Novembar 2021 11:54

Cross Culture Manifest 2021.

I ove godine u organizaciji U.G. Eventus održan je događaj pod nazivom Cross Culture Manifest 2021. Riječ je o projektu koji ima za svrhu podizanje kvalitete života mladih kroz stvaranje ambijenta za okupljanje mladih iz različitih polja djelovanja (kultura, umjetnost, književnost itd.). lokalne i regionalne samouprave.

U period od 15. do 19. oktobra 2021. godine u okviru pomenutog događaja održana je radionica na temu: “Filmska režija”, radionicu sa studentima održao je poznati reditelj i scenarista Igor Stoimenov. Igor je posebno poznat po seriji Besa, sitkomu Crni Gruja, dokumentarcu Bijelo Dugme i Partizanski film.  Radionica je održana u BIT Centru Tuzla, a istovremeno svi zainteresirani predavanje su mogli da prate i preko zoom platforme.

U sklopu Cross Culture Manifest sa studentima Filozofskog fakulteta UNTZ Q&A je održao i poznat hrvtaski reditelj i scenaristi Lordan Zafranović.

U sklopu događaja u Jazz klubu u Tuzli nastupio je i sarajevski bend “Anshy and mood dogs” koji se prisutnima predstavio sa svojim autorskim pjesmama i obzirom da su publiku činili gosti festivala iz svijeta produkcije i umjetnosti, kao i novinari bend je napravio i preliminarne dogovore oko promocije pjesama i benda.

 

Projekti

eVentUs | All Rights Reserved.